Hesap Planlaması Hesap Yönetiminden Nasıl Farklıdır?
Hem hesap planlama hem de hesap yönetimi hesap hizmetlerine aittir. Herhangi bir ajanstaki en büyük departmanlardan birinin parçasıdırlar ve yaratıcı departman ile müşteriyi bir araya getirirler.
Rolleri, müşterilerle iyi bir ilişki kurmak ve işin ajansa akmasını sağlamaktır. Brifing yazmak, müşterilerle görüşmek ve işten gelen talepleri almak görevleridir.
Peki bu ikisi arasındaki temel fark nedir? Hadi bulalım!
Hesap Planlaması Nedir?
Satış uzmanları, bir hesap geliştirme stratejisini etkin bir şekilde yürütmek için öncelikle doğru müşterileri seçmeli, ihtiyaçlarını keşfetmeli, bir eylem planı hazırlamalı, müşteriyle işbirliği yapmalı ve güvenilir bir danışman seviyesine yükselmelidir.
Daha büyük ajansların yalnızca hesap planlamasına ayrılmış departmanları olsa da, daha küçük ajanslar işlerini genellikle hesap yöneticilerine veya müdürlerine kaydırır. Bazen hesap tabanlı pazarlamanın başarının anahtarı olduğunun farkında olmadıklarını gösteriyor.
Hesap Planlamasının Ana Hedefi
Tüketiciler, hesap planlamasının ana hedefidir ve hesap planlayıcılar, tüketicilerin ihtiyaçlarından emin olmalıdır.
Görkemli stratejik planları olan eleştirel düşünürler ve araştırmacılardır ve uğraştıkları stratejik plan, satmaya çalışmak değil, tüketicilerle ortaklık kurmaktır. İşlem süreci onların yaptığı şey değildir; bir tüketici ile stratejik bir ortaklık başlatmaya çalışırlar.
Bir hesap planı oluştururken, müşterinizin işini anlamaya çalışmalısınız ve onların sorunlarını, temel girişimlerini ve zorluklarını belirleyerek başarılı olacaksınız.
İşiniz, hedeflerine ulaşmalarına ve satışları artırmalarına yardımcı olan değeri sunmaktır.
Mevcut hesapları büyütmek, hesap planlama araçları gerektirir. Satış etkinleştirmenin bir parçasıdırlar ve kritik bilgileri yakalar ve tutarlı değer sağlarlar.
Satışı etkinleştirme, satışların alıcıya sunacağı içeriktir ve ona satışların dahili olarak tüketeceği en umut verici uygulamaları, araştırmaları ve araçları verir.
Hesap Yönetimi Nedir?
Hesap yönetimi, pazarlamada bir veya iki hesap arasındaki ana temas noktasıdır ve görevleri, bu hesabı yönetmek ve mükemmel müşteri ilişkilerini sürdürmektir. Hesap yönetiminin yaptığı bazı roller şunlardır:
- yaratıcı özetler yazmak
- ödemeleri onaylama
- müşteri ile bütçe oluşturma
- çatışmaları çözmek
- her şeyin zamanında teslim edildiğinden emin olmak
- sözleşmelerin oluşturulması ve yenilenmesi
- tüm hesap etkinliğine girdi sağlama
Üreticiler, toptancılar ve perakendeciler dikey pazarlama sisteminin üretim ve dağıtım sürecine katılırlar. Bu nedenle, işletme sahipleri işlerini verimli bir şekilde yürütebilir ve daha önemli bir pazar payı elde edebilir.
Hesap yöneticileri, belirli hesaplar hakkında satış departmanındaki herkesten ve hatta tüm acenteden daha fazla bilgi sahibidir.
Dikey bir pazarlama stratejisi, şirketler arasında sıklıkla ortaya çıkan rekabeti ve çatışmayı ortadan kaldırır. Sonuç olarak, daha iyi verimlilik ve ürün maliyetlerinde azalma var.
Çözüm
Sonuç olarak, hesap yöneticisi müşterinin ne istediğini biliyor ve hesap planlayıcı tüketicinin ne istediğini biliyor.
Hesap planlama ve hesap yönetimi arasındaki temel fark budur.
Hesap planlayıcılar tüketici ve yaratıcı stratejiyle ilgilenirken, hesap yöneticileri müşteri ilişkileri ve iş stratejisiyle ilgilenir. Hesap planlayıcıları araştırma yapmak ve strateji hakkında fikir vermekle yükümlüdür.
Gördüğünüz gibi, hesap planlaması ve yönetimi işiniz için büyük bir varlık olabilir. Kapanış oranlarını artırmaya yardımcı olabilecek tüketicilerin ve müşterilerin profillerine derinlemesine erişmenizi sağlar.